fbpx
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń! +48 576 142 509 Sklep online Twój koszyk

Ichtiol biały (Sodium Shale Oil Sulfonate)

Strona główna » Blog » Ichtiol biały (Sodium Shale Oil Sulfonate)

Ichitol na trądzik różowaty ma doskonałe działanie i coraz częściej osoby, które borykają się z tym problemem, decydują się na to, aby skorzystać z jego właściwości. Faktycznie jest to wręcz idealny środek, ponieważ w bezpieczny sposób działa na skórę, ale jednocześnie ma dość mocne i głębokie działanie. Efekty jego stosowania można zobaczyć już po stosunkowo krótkim czasie. Bardzo często spotyka się go w różnego rodzaju kosmetykach. To właśnie dlatego warto sprawdzić, jakie ma on właściwości i dlaczego jest tak często polecany.

Jakie właściwości ma ichitol na trądzik różowaty?

Ichitol na trądzik różowaty sprawdza się wręcz idealnie. Warto więc wiedzieć, jakie ma właściwości i, co sprawia, że zbiera on takie pochwały.

Wśród jego najważniejszych właściwości na pewno wymienić trzeba:

  • działanie przeciwzapalne,
  • przeciwbakteryjne,
  • odżywiające,
  • oczyszczające,
  • wysuszające.

Działanie wysuszające jest głównym powodem, dla którego ichitol faktycznie przynosi efekty. Wysuszenie nie jest przesadne, ale dzięki niemu skóra może się regenerować, wzmacniać i szybciej powraca do odpowiedniego stanu. Wpływy przeciwbakteryjne czynią z niego natomiast doskonały środek na różnego rodzaju problemy skórne. Głównie dlatego, że zapobiega namnażaniu się bakterii, które wyniszczają skórę i pogarszają jej stan.

Maść ichitiolowa na trądzik różowaty sprawdza się doskonale w większości przypadków i warto mieć to na uwadze, planując leczenie trądziku różowatego.

Jakie związki zawiera ichitol na trądzik różowaty?

Ichitol na trądzik różowaty nazywany przez fachowców jest amonowym sulfobituminianem. To jego oficjalna nazwa. Maść, która przeznaczona jest do walki z takim trądzikiem, z reguły zawiera w sobie dodatkowo wazelinę, kamforę oraz lanolinę. Dzięki temu skóra jest także nawilżona i nie ucieka z niej wilgoć, co przyczynia się do dbania o skórę i wygładzania jej. To niezwykle ważne.

Ichitol jest jednym ze składników pasty na noc Acnerose Night Paste

Ichtiol biały na trądzik różowaty

Gdzie stosuje się ichitol na trądzik różowaty?

Ichitol na trądzik różowaty najczęściej stosowany jest w postaci maści, którą nakłada się punktowo na chorobowo zmienioną skórę. W ten sposób uzyskać można najlepsze efekty. Oprócz tego bywa on dodawany również do maseczek, które mają na celu poprawić stan skóry oraz do balsamów. Takie preparaty muszą być stosowane regularnie i zawierać pomocnicze składniki naturalne.

Uwaga!

Wpisując na stronie poznajacnerose.pl w koszyku hasło rabat10 otrzymasz 10% rabatu na cały koszyk. Kliknij i sprawdź!

Skąd pochodzi ichitol na trądzik różowaty i jak się go pozyskuje?

Warto wiedzieć skąd pochodzi ichitol na trądzik różowaty i jak można go pozyskać. Kiedyś pozyskiwany był przede wszystkim z łupków bitumicznych. Są to skały osadowe. Większość takich łupków wydobywa się w Szkocji, Estonii oraz na zboczach Karpat. Aby takie łupki bitumiczne mogły stać się ichitolem, niezbędne jest poddanie ich procesowi suchej destylacji w bardzo wysokiej temperaturze, która przekracza aż 400 stopni Celsjusza. Następnie trzeba go jeszcze oczyścić i tym samym powstaje ichitol na trądzik różowaty czy nużeniec.

Ichitol na trądzik różowaty odgrywa ogromną rolę podczas pielęgnacji skóry z problemami. Warto stosować go przede wszystkim w postaci maści, którą można nałożyć punktowo. Dzięki temu ma ona głębokie i konkretne działanie, a skóra w krótkim czasie uzyskuje piękny wygląd.

Kosmetyki na trądzik różowaty - ACNEROSE - Zestaw.

ZAMÓW ACNEROSE
KOSMETYKI NA TRĄDZIK RÓŻOWATY Kup zestaw


Bibliografia

1. Robak E., Kulczycka L., Trądzik różowaty – współczesne poglądy na patomechanizm i terapię, 2010
2. Berman B., Perez O.A., Zell D., Update on rosacea and antiinflammatory-dose doxycycline, 2007
3. Yamasaki K.,Gallo R.L., The molecular pathology of rosacea, 2009

5 głosów

Komentarze

Marakuja23 - 2020-08-26 15:07:22

Mam maseczkę z ichtiolem białym, ktorą używam regularnie 2 razy w tygodniu, był to duży krok w mojej kuracji od dermatologa, bo skóra była bardziej oszczona i czystsza jak się zmyło ją wodą :)

Perfekto - 2020-08-24 18:45:24

Jest to niezły składnik w tych maściach punktowych właśnie, na co dzień też go stosuję keidy czuję, że wyjdzie mi pryszcz :)

Sysia - 2020-08-19 15:06:13

Stosowałam, według mie jest to jeden z bardziej wpływowych składników na trądzik różowaty

Kuba - 2020-08-17 23:10:09

Ja też miałąm właśnie przypisany ichtiol biały w formie maści, do stosowania punktowo i bardzo pomagał, gdy wychodził mi ogromny pryszcz na twarzy

gina - 2020-08-13 14:14:45

@KarKarolol hej ja stosowałam. Jak nałożyłam miejsce, gdzie czułam, że ma mi wyjść pryszcz to pomagała i zwykle nie wychodził, a jak już to po kilku dniach stosowania znikał

KarKarolol - 2020-08-11 23:49:28

Stosował ktoś tą pastę na noc Acnerose? Fajna cena, ale chcę znać opinie kogoś kto testował

BiBi - 2020-08-08 14:07:58

Moja koleżanka ma kilka kosmetyków, zapisanych przez dermatologa i jest tam właśnie ichtiol biały. Miałam akurat okazję przetestować i mnie zainteresował bardzo :D porządnie oczyszcza

Opinie o Acnerose - od naszych klientów

Informacje o wysyłce: Zamów teraz, a paczkę wyślemy w ciągu 24 godzin (w dni robocze) 😊